2015. november 24., kedd

Szarvashús sütés



Szarvashús sütés

Viaszfözö teszt



Turáink során nem mindig van lehetőségünk tüzet gyújtani. Ilyenkor sok más lehetőség kínálkozik, mint a Priamus benzin főző, a gázfőző,stb.
Jelen esetben viaszfőzőt használtam. Az érdekelt, hogy milyen a hatásfoka.
Ebbe a dobozba 1o dkg viaszt olvasztottam bele. Ez a mennyiség folyamatos üzemben kb, 1 órát képes üzemelni.
 Vajon mi mindenre elegendő ez a fűtőanyag.
Nézzük a hússütést.
A húst kis kockákra vágtam es megszórtam fűszer keverékkel.    


A serpenyőbe kis darab szalonnát rakok alulra, majd rá a húst.





A főzőre helyezve lefedem. Egyrészt, hogy a hús a saját levében párolódjon, másrészt, hogy a viasz füstje ne keveredjen az ételbe.




Néha leveszem, megkeverem, hogy ne égjen le.


Alig  15 perc elteltével, megsül a hús.


.
Zamatos, finom, jó kis ebéd lett. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése